21.11.2003

 

"TOMURCUK DERDİNDE OLMAYAN AĞAÇ, ODUNDUR".

 

Yazıma başlık yaptığım sözcükler, rahmetli Necip Fazıl KISAKÜREK’e ait. Yüce kitabımız Kur an da sık sık geçen <<salih Amel>> (yararlı işler) kavramını bana göre çarpıcı şekilde dile getirdiği için başlık yaptım.
<<Salih amel>> bir çoklarının sandığı gibi sadece ibadet olmayıp insanların birbirine, millete,devlete verdiği hizmet ve faydadır
Hiç kimseye ‘’odun’’luk yakıştırmak gibi, huyum olmadığı gibi, haddimde değil
3 Kasım seçimleri bir yaşını tamamladı. Ak partinin iktidarı yılını tamamlamadı. Zira iktidar olma olayı, Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başbakan olması ile başlamıştır.
Yaşını doldurmasına epey zaman var
Bu kısa zaman’a rağmen, ekonomik yönden beklenenin üstüne gelinmiş, yurt dışından görünüşümüzde olumlu bir tablo ortaya çıkmıştır.
6 Kasım 2003 tarihli gazeteler << ilerleme raporunda AB’den müzakere sinyali bekleyen Türkiye, bu kez de Kıbrıs engeliyle frenlendi. Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün, Türkiye’nin AB üyeliği önünde engel olduğu ifade edildi.>> gibi başlıklar attılar. Raporda başka eksiklerimizin de olduğu anlatılıyor. Beklenmeyen şeyler değil bunlar, hükümet eksiklerin tamamlanacağını söylüyor.
Sevinilecek taraf, raporda, Türkiye için şimdiye kadar yapılmayan övgülerin olmasıdır.
Buna rağmen önümüzdeki günlerde basınımızın, bazı keskin kalemlerinin; rengarenk inciler döktüreceklerini tahmin ediyorum.Sizleri bilmem ama, bunlar beni epey oyuna getirdiler :
Öğrencileri kıyma yaptılar diye beyinleri yıkayıp, 27 mayıs 1960 ihtilalini, bir çok kimseye olduğu gibi, bana da alkışlattılar.
AK partinin iktidara gelişinin ilk günlerinde: irtica hortlayacak, Devlet idaresi kasım paşa kabadayılığına benzemez, İstanbul Belediyesinde malı götürdüler, şimdi de Devleti soyacaklar çocuk bakan babacan Amerika’da at pazarlığı yaptı !.. gibi moral bozucu ifadeleri duyduk ve okuduk.
Bu olumsuzluklara rağmen gelinen nokta çok güzel : Avrupa birliğine giriş hayal olmaktan çıkıp, gerçeğe dönüşeceğe benziyor. Enflasyon ilk defa hedeflenenin altında, büyüme hızı da hedeflenenin üstünde gerçekleşiyor. İhracat tavana vuruyor.
Bu güzellikleri; türban, davetiye krizi gibi detaylarla uğraşarak, vakit öldürmezsek çok daha yukarılara taşıyabiliriz.
Türkiye’yi yüce Atatürk’ün gösterdiği, << Muasır medeniyet seviyesinin >> ana kolu olan sanayileşme ve güçlü ekonomiye; Atatürkçü olmadığı iddia edilen kadrolar taşıyor. Çok ilginç!..
Ve böyle bir yazıyı; sol görüşlü rahmetli Şefik Deveci’nin 52 yıl önce kurduğu gazete de, yetmişli yıllarda, seçim meydanlarında << umudumuz Ecevit >> diye nutuklar atan İlhan Çenesiz yazıyor.
Her şey ne kadar çabuk değişmiş ?...
 

  Cumhuriyet,kuruluşundan sonra, uzun yıllar irtica ile mücadele etmiş, mücadeleyi eğitim seferberliği ile kazanmıştır. Artık Türkiye’nin şeriatla idare edilmesini isteyenlerin sayısı deniz de damla gibidir.
Hasan Mezarcı, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan gibi olumsuz, Atatürk düşmanı tiplerle bağını koparmış, çalışkan insanlara rahat hükmetme imkanı tanımak ülke yararınadır.
İrticacı sıfatı yakıştırılmak isteyenler Avrupa kapılarını zorluyor. Değişimi görmeyip, otuz sene önceki söylemleri bu güne taşımak vakit öldürmek ve gerginlik yaratmaktan başka işe yaramıyor.

 

En güzel günler sizlerin olsun /  İlhan ÇENESİZ

 

All rights reserved. Her hakkı saklıdır. Copyright © 2004-2005