12.12.2003

 

HAZİNE’YE YENİ GELİR

 

G<< Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaya göre, evi yıkılan gecekondu sahibi 1-2 yıl kirada oturacak. Bu süre içerisinde kirası devlet tarafından ödenecek TOKİ ve Özel sektör buralara siteler kuracak. Bittiğinde gecekondu sahibine bir daire verilecek kalan daireler ise satılarak, Hazineye yeni gelir sağlanacak.>>
20 Ekim 2003 tarihli gazetelerden alarak sakladığım bu haberi geç gündeme getirmem haftalık gazetede yazmamın cilvesi. Yazıyı hazırlıyorsunuz, bir de bakmışsınız ki öne alınıp yazılması gereken bir olay gündeme gelmiş.
Anlayışla karşılayacağınızı umarım. Son derece akıllı bir karar olduğunu düşünüyorum. İnşallah hukukla bağdaşmayan bir tarafı olmaz. Uzayıp gidip sonunda da rafa kalkmaz.
Uygulaması da büyük beceri ister. Daha basit işler yeteneksiz kadrolar tarafından gerçekleştirilemedi. Bunun gerçekleşmesi için üzerine görev düşen herkesin çalışması gerekiyor.
‘Bir taşla iki kuş’ diye kullanılan deyimi; gece kondular için alınan karara ‘bir taşla çok kuş demek lazım. Gecekondu semti siteye dönüşecek sağlıksız, yapılar kalkacak.
Gecekondu olayı mecburiyetten doğar ama genelde gasptır. Gasp edilen bu arsaların içinde trilyonluk değerlere ulaşanlar vardır. Bunlar bir daire verilerek gerisi hazineye kazandırılacaktır. Az da olsa adalet yerini buluyor.
Gecekondusu ömür boyu sağlıksız kalacak insanlar sağlıklı daireye kavuşacaktır.
Düşünen iyi düşünmüş uygulayan da iyi uygular inşallah !...

Değişik bir konu olmakla birlikte Bayındırlık ve İskan Bakanımız sayın Zeki Ergezen’den ricamız var.
Yol asfaltlama sisteminin sakatlığından meydana gelecek sakıncaları belirten teşekkür nameyi 05.07.2002 tarihinde zamanın Bayındırlık İskan Bakanı Prof.Dr. Abdulkadir Akcana göndermişim. Yol yapımı aynı sistemle sürdürülürse size de takdim ediyorum. Eleştirilerim ülkemizin yararı içindir.
Turhal Tokat yolunun yapımından memnunuz. Darısı Turhal Zile yoluna diyor saygılar sunuyorum.
Turhal-Tokat yolu dünyada benzeri olmayan bir şekilde yola enjekte edilen sıcak asfaltın üzerine mıcır sererek yapılmaktadır. Aynı uygulamanın şu anda yurdumuzun birçok yerinde yapıldığı bilinen bir gerçektir.

Yapım aynı şekilde devam edecek ise
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu üstün hizmetinden dolayı kendilerine böyle bir sisteme izin verdiği için bakanlığınıza:
• Oto camcıları adına
• Oto farı ve far camı satıcıları adına
• Fırlayan taşlardan bozulan boyaları tamir edecek olan oto boyacıları adına
• Dengesini kaybederek devrilen araçları tamir eden kaportacılar adına
• Devrilen araçlarda hayatını kaybedenler için kefen satanlar adına
• Ölen insanların mevlitlerini okuyan hafızlar adına
• Kazalarda sakat kalanlara protez satacak medikal firmaları adına
• Kazalardan dolayı sakat kalan insanlara bilumum malzemeler ihraç ederek para kazanacak olan yabancı ülkeler adına
• Ayrıca aklıma gelmeyen, adına teşekkür etmem gereken herkes adına
teşekkürü bir borç bilirim.
 

En güzel günler sizlerin olsun  / İlhan ÇENESİZ

 

All rights reserved. Her hakkı saklıdır. Copyright © 2004-2005